1. Cine poate participa la formare?
In programul formativ in art terapie Phronetik® se pot inscrie persoane care au studii superioare finalizate sau in curs de finalizare, preferabil din domeniul socio-uman si cu predilectie psihologie. Sunt preferati consilieri psihologici / psihoterapeuti formati sau in proces de formare. In anumite conditii pot fi acceptate si persoane cu alte profesii: persoane care isi desfasoara activitatea in domenii in care interactioneaza/lucreaza cu alte persoane si carora aceasta formare, le ofera o mai buna autocunoastere pe care o pot fructifica in interactiunea cu ceilalti. Va rugam sa ne contactati pentru detalii.
2. Unde se desfasoara programul formativ?
Deocamdata doar in Bucuresti.
3. Cand are loc admiterea?
Pana vor fi pregatiti primii formatori si supervizori in art terapie Phronetik® din Romania o noua grupa de formare se constituie o data la 2 ani. A sasea generatie de formare profesionala in art terapie Phronetik® incepe in 2022.
4. Care este curricula programulului formativ in art terapie?
Gasiti curricula program formativ in art terapie, pentru programul de baza (anii 1 si 2) o gasiti AICI ; pentru programul avansat (anii 3 si 4 de studiu), curricula poate fi gasita AICI.
5. Cate persoane pot participa la formare?
Pentru programul formativ in art terapie Phronetik® exista un numar limitat de locuri (25) si de aceea se va face intai o selectie pe baza unui dosar electronic ce va cuprinde: copie dupa diploma de absolvire a facultatii si / sau a masterului; scrisoare de intentie (maxim o pagina) in care sa argumentati de ce doriti sa urmati acest program si cv urmata de un interviu fata in fata sau pe Skype (pentru cine nu este din Bucuresti)
6. Cand se anunta datele concrete ale seminariilor?
Datele seminariilor formative vor fi anuntate din timp (cu cel putin 3 luni in avans) astfel incat sa va puteti planifica participarea la acestea.
7. Cate ore de autocunoastere si dezvoltare personala, individuala si in grup, trebuie sa urmez pana la finalizarea programului formativ?
Pentru programul de formare de baza (anii 1+2) este necesara efectuarea a minim 50 de ore de art terapie si psihoterapie. Orele de terapie personala puteti sa le realizati pana la finalizarea programului formativ in art terapie Phronetik®.
Orele de terapie personala individuala sunt recunoscute de catre A.R.T.E., daca au fost realizate cu un art terapeut acreditat de catre A.R.T.E. sau cu un consilier psihologic / psihoterapeut acreditat de COPSI; este necesara o adeverinta, semnata si stampilata de catre terapeutul cu care ati facut terapie in care sa se mentioneze numarul de ore, perioada, tipul de terapie (individuala sau in grup) si metoda in care a avut loc terapia personala; nu se pot echivala toate orele necesare pentru finalizare programului (50 ore) doar cu ore de psihoterapie, deoarece este esential sa lucrati, ca si clienti, cu art terapia Phronetik® pentru a cunoaste materialele si metoda si din aceasta perspectiva.
8. Cum se realizeaza orele de supervizare in aart terapie?
Orele de supervizare in art terapie Phronetik® (individual si/sau in grup) se vor realiza fie la distanta (prin intermediul Skype) sau fata in fata, in functie de optiunile participantilor la programul formativ si de posibilitatile formatorilor.
9. Cat costa participare la programul formativ?
Toate informatiile despre costuri le gasiti AICI. Pentru participantii care vin din afara Bucurestiului si trebuie sa-si plateasca cazare aici, exista o reducere (gasiti detalii in link-ul de mai sus).
10. Pot participa in formare si absolventii altor facultati, in afara de cei ai facultatii de Psihologie?
In anumite conditii pot fi acceptate si persoane cu alte profesii: persoane care isi desfasoara activitatea in domenii in care interactioneaza/lucreaza cu alte persoane si carora aceasta formare, le ofera o mai buna autocunoastere pe care o pot fructifica in interactiunea cu ceilalti.
- La absolvirea programului formativ de baza de doi ani de art terapie Phronetik® veti primi una dintre cele doua certificari, dupa cum urmeaza:
* absolventii facultatii de psihologie vor primii un certificat de absolvire ca si consilier psihologic – art terapie Phronetik®, pe baza caruia, dupa intocmirea dosarului solicitat de Copsi, primesc o atestare de libera practica sub supervizare din partea Copsi.
UPDATE: in 2018, acreditarea programului de catre Colegiul Psihologilor din Romania a expirat. Avand in vedere situatia tumultoasa si destul de neclara din cadrul Copsi, nu stim daca va mai fi posibil sa acreditam programul in cadrul Copsi. O data cu fondarea EFAT (unde suntem membrii co-fondatori) se lucreaza intens in vederea elaborarii unui standard european al art terapeutului, urmarind sa obtinem o recunoastere la nivel european a acestei minunate meserii. Insa, ca in orice aspect birocratic, nu putem garanta cand se va implinii aceasta.
* absolventii altor facultati vor primii un certificat de absolvire a elementelor de baza din art terapie Phronetik® (absolvirea primilor 2 ani), care pot fi folosite in profesia de baza + exista solutii alternative pentru ca acestia sa poata profesa (consilier de dezvoltare personala si/sau lucrator prin arte combinate).
11. In ce limba se desfasoara formare?
Formarea va fi in limba germana, asiguram traducerea. Toti profesori austrieci vorbesc si limba engleza. Desigur, in cazul profesorilor romani, se preda in limba romana.
Pentru alte raspunsuri va rog sa ne intrebati la arte@expresive.ro sau 0744.236.205.
Pentru detalii despre formarea de baza in art terapie Phronetik® click AICI!