Raspunsuri frecvente art terapie Phronetik®

 1509129_541053599326059_1019284403_n

  • In programul formativ in art terapie Phronetik® se pot inscrie persoane care au studii superioare finalizate sau in curs de finalizare, preferabil din domeniul socio-uman si cu predilectie psihologie. Sunt preferati consilieri psihologici / psihoterapeuti formati sau in proces de formare. In anumite conditii pot fi acceptate si persoane cu alte profesii: persoane care isi desfasoara activitatea in domenii in care interactioneaza/lucreaza cu alte persoane si carora aceasta formare, le ofera o mai buna autocunoastere pe care o pot fructifica in interactiunea cu ceilalti.

  • Programul se desfasoara in Bucuresti, iar admiterea are loc o data la 2 ani.

  • Pentru programul formativ in art terapie Phronetik® exista un numar limitat de locuri (25) si de aceea se va face o selectie pe baza unui dosar electronic ce va cuprinde: copie dupa diploma de absolvire a facultatii; certificat (stampilat si semnat) cu numarul de ore de terapie individuala si de grup urmate (unde este cazul); scrisoare de intentie (maxim o pagina) in care sa argumentati de ce doriti sa urmati acest program si cv.

– Datele seminariilor formative vor fi anuntate din timp astfel incat sa va puteti planifica participarea la acestea.

– Orele de terapie personala puteti sa le realizati pana la finalizarea programului formativ in art terapie Phronetik®;

  • Orele de terapie personala individuala sunt recunoscute de catre A.R.T.E., daca au fost realizate cu un art terapeut acreditat de catre ARTE sau cu un consilier psihologic / psihoterapeut acreditat de COPSI; este necesara o adeverinta, semnata si stampilata de catre terapeutul cu care ati facut terapie in care sa se mentioneze numarul de ore, perioada, tipul de terapie (individuala sau in grup) si metoda in care a avut loc terapia personala; nu se pot echivala toate orele necesare pentru finalizare programului (50 ore), deoarece este esential sa lucrati, ca si clienti, cu art terapia Phronetik® pentru a cunoaste materialele si metoda si din aceasta perspectiva.

  • Orele de art terapie se vor programa fie in sesiuni saptamanale sau in weekend-uri, in functie de optiunile participantilor la programul formativ si de posibilitatile formatorilor;

– Orele de supervizare in art terapie Phronetik® se vor programa fie in sesiuni saptamanale la distanta (prin intermediul Skype) sau in cateva weekend-uri, fata in fata, in functie de optiunile participantilor la programul formativ si de posibilitatile formatorilor;

  • Orele de supervizare de proces/intervizare se vor programa fie in sesiuni saptamanale sau in cateva weekend-uri, in functie de optiunile participantilor la programul formativ si de posibilitatile formatorilor.

  • La absolvirea programului formativ de baza de doi ani de art terapie Phronetik® veti primi una dintre cele doua certificari, dupa cum urmeaza:

* absolventii facultatii de psihologie precum si persoanele deja acreditate de catre Colegiul Psihologilor vor primii un certificat de absolvire ca si consilier psihologic – art terapie Phronetik®, pe baza caruia, dupa intocmirea dosarului solicitat de Copsi, primesc o atestare de libera practica sub supervizare din partea Copsi.

* absolventii altor facultati vor primii un certificat de absolvire a elementelor de baza din art terapie Phronetik®, care pot fi folosite in profesia de baza.

  • Persoanele din afara Bucurestiului ce doresc sa participe la programul formativ in art terapie Phronetik® beneficiaza de o reducere din pretul fiecarui seminar formativ.

 

Pentru alte raspunsuri va rog sa ne intrebati la arte@expresive.ro sau 0744.236.205.