Ghid de lucru cu tehnici din art terapie pentru parinti | art terapie si Coronavirus

Credem in puterea art terapiei facuta prin contact uman autentic, cu sustinerea si iubirea directa aratate copiilor cu care lucram.

Perioada de transformari pe care o traversam ne aduc intr-un punct in este nevoie sa renuntam la experiente si interactiuni care ne plac si sa ne adaptam la ceea ce vine catre noi.

Credem in promisiunea de a face bine prin profesia noastra de art terapeuti Phronetik®, adaptand modul in care suntem alaturi de copii si incercand sa le fim aproape, chiar daca distanta fizica ne desparte momentan.

Astfel, am creat Ghid de lucru cu tehnici din art terapie, pe care parintii il pot utiliza acasa in lucrul cu copiii lor – activitati individuale, parinte-copil si pentru intreaga familie, alaturi de cateva sugetii de intrebari prin care parintele sa ghideze discutia pe marginea desenului/picturii copilului.

In aceasta perioada, copiii au nevoie sa proceseze evenimente si emotii puternice, aduse de schimbarile prin care trecem ca umanitate. Impreuna putem sa ii sprijinim sa isi acceseze resurse de incredere in fortele proprii, in ceilalti si in viitorul ce ii asteapta. Speram sa va fie util si creativitatea prin art terapie sa fie prezente in viata copiilor in continuare.

Avem toata increderea ca veti avea momente de conectare minunate. Ne suntem aproape unii altora.

Distanta nu tine sufletele departe, ci creeaza noi modalitati de a ne apropia si trece impreuna prin aceste schimbari.

AICI gasiti ghidul.

Anca Ghearasamescu

art terapeut Phronetik®

Pentru detalii despre formarea de baza in art terapie Phronetik® click AICI!