Cum se desfasoara o sedinta de art terapie?

Cum se desfasoara o sedinta de art terapie

O sedinta individuala dureaza circa 50 de minute, o data pe saptamana, in aceasi zi si la aceasi ora, pentru a oferi un cadru stabil si regulat. Desigur, confidentialitatea a ceea ce se spune in cabinet este fundamentala si trebuie respectata cu strictete. 

La inceput, clientul, cu ajutorul art-terapeutului, stabileste o tema pe care va lucra in acea sesiune. Apoi isi alege materialele (vom detalia acest aspect mai incolo) si trece la masa de lucru.

Art-terapeutul asista, in tacere, procesul creativ al clientului. Rareori, in momente cheie, intervine, fara a manipula procesul terapeutic. Atunci cand clientul considera ca a terminat, incepe din nou partea de lucru verbal, discutand despre produsul obtinut.

Si in acesta faza, art-terapeutul este atent sa insoteasca, sa sustina si sa incurajeze clientul in a-si descoperi propriile semnificatii, in a-si accesa propriile resurse.

Sunt si sedinte in care clientul trece direct la masa de lucru sau nu doreste sa vorbeasca dupa realizarea produsului. Orice cale alege, este calea sa, modul sau de a fi si de a se misca in lume si este acceptat asa cum este.

 

Pentru sesiuni individuale sau de grup de art terapie Phronetik® va rugam sa ne contactati la 0744.236.205, Mihai Albu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.