Comunicat incheiere proiect MOL

Asociația Română de Terapii Expresive anunță încheierea activităților din cadrul proiectului „Conturează viitorul – art terapie Phronetik®”. Proiectul a vizat copii instituționalizați și/sau din familii defavorizate, cu vârste cuprinse între 6-15 ani, 4 tipuri de probleme de sănătate: probleme psiho-emoționale, psiho-motorii, boli cronice și boli grave. La aceste activități au luat parte peste 35 de copii care au avut ocazia sa experimenteze diverse materiale folosite in artă, o mulțime de emoții, să caute și să găsească soluții la diverse situații și multe alte lucruri.

Copiii care au beneficiat de ședințele de art terapie sunt beneficiari ai partenerilor Asociației Romane de Terapii Expresive si anume:

  • Asociația Spontania

  • Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 , București in 2 dintre centrele sale:

  • Complexul de Servicii de Recuperare

  • Centrul de zi pentru copii cu dizabilități “Orșova”

  • HOSPICE Casa Speranței.

În cadrul acestor ședințe am urmărit îmbunătățirea modului de a exprima sentimentele care sunt dificil a fi discutate, înțelegerea legăturii dintre emoții și corp, identificarea percepțiilor sau concepțiilor greșite despre situația lor. Încheierea procesului terapeutic aduce cu sine creșterea competentelor de adaptare deoarece unul dintre scopurile Art Terapiei este acela de a îmbunătăți sau restabili funcționalitatea participanților si de a le reda sentimentul de bunăstare personala folosind imaginația, metafora, si imaginile pentru a obține noi perspective și a rezolva problemele în moduri noi.

Art terapia este o intervenție eficientă în îmbunătățirea calității de ansamblu a vieții și a percepției stării de bine.

Proiectul a fost sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor si implementat de catre art terapeuta Phronetik® Raluca Ciobanu, din partea A.R.T.E.