Care sunt scopurile art terapiei?

1959610_561563557275063_1818788224_n

Scopurile art-terapiei

Scopurile art-terapiei variaza in functie de necesitatile individuale ale fiecarui client cu care un art-terapeut lucreaza. Si, pe masura ce relatia terapeutica se dezvolta si evolueaza, aceste cerinte se pot modifica.

In practica, art-terapia presupune atat procesul, cat si rezultatul realizarii prin mijloace expresive a unei imagini, a unui produs (de la simple mazgaleli pana la imagini si produse mai sofisticate), in cadrul unei relatii terapeutice.

Cadrul si relatia terapeutica faciliteaza exprimarea clientului, aparitia unor imagini si obiecte care sunt apoi explorate, cu scopul precis de a cauta si a gasi sensurile, deseori neconstientizate, pe care acestea le-ar putea avea pentru client.

Odata constientizate si intelese, aceste semnificatii ofera clientului o intelegere mai buna de sine, o noua perspectiva asupra situatiei concrete de viata in care acesta „s-a blocat“.

Aceasta intelegere determina o schimbare pozitiva si de durata a imaginii despre sine si ceilalti, o imbunatatire a relatiilor personale si profesionale, a calitatii vietii, in general. 

(Re)contactarea si explorarea creativitatii noastre ofera mijloacele de a gasi noi solutii, concrete sau simbolice, pentru tensiunile interioare si problemele de care toate fiintele umane sufera, intr-o masura mai mare sau mai mica.

 

Pentru sesiuni individuale sau de grup de art terapie Phronetik® va rugam sa ne contactati la 0744.236.205, Mihai Albu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.