Autocunoastere si autoexplorare prin sunet si muzica (Sesiuni de muzicoterapie de grup pentru adulti)

drum

Atunci cand cantam, comunicam. Exprimam mesaje despre noi insine, mesaje non-verbale de care, de cele mai multe ori, nici macar nu suntem constienti. A canta la un instrument alaturi de ceilalti ne da posibilitatea sa descoperim aspecte neconstientizate inca, despre noi insine: de ce alegem un instrument anume, de ce cantam la el intr-un fel anume, de ce ne pozitionam in cadrul grupului de o anume maniera.
Improvizatia muzicala libera ne da posibilitatea, dincolo de exersarea creativitatii, sa ne intelegem pe noi insine intr-un mod inedit.

  • Ce emotii apar atunci cand te exprimi prin instrumente despre care, poate, nici macar nu stiai ca exista?
  • Cum poti relationa cu ceilalti prin intermediul sunetelor?
  • Cum te descoperi pe tine prin intermediul sunetelor instrumentelor si a propriei voci?

Instrumentele muzicale folosite sunt in general percutii etnice din materiale naturale si nu este nevoie de o cunoastere muzicala prealabila pentru a putea canta la ele. De asemenea, folosim instrumente muzicale pentatonice care ne permit sa ne desfasuram in mare libertate, fara teama ca suna “gresit”. Ideea este sa experimentam cat mai mult, sa gasim cat mai multe moduri in care ne putem exprima sonor prin intermediul instrumentelor muzicale si prin propriul corp sonor. Nu trebuie sa cantam intr-un fel anume, ci sa intelegem ce anume exprimam prin modul in care cantam. Incercam sa relationam prin sunet, prin non-verbal.Facilitator: Loredana Mitrut, muzician si muzicoterapeut. Absolvent al Universitatii de Muzica din Bucuresti, s-a format ulterior in muzicoterapie in cadrul Centrului International de Muzicoterapie din Paris. Momentan lucreaza cu copii in dificultate si de asemenea tine ateliere de creativitate muzicala atat pentru copii cat si pentru adulti.
http://www.safe-place.ro/category/muzicoterapie/

Durata: 3 ore (orele 13-16) Pret: 75 lei
Data: duminica, 17 noiembrie 2013
Locatie: Centrul pentru dezvoltare personala si creativitate ATS, Str. Mihai Sebastian nr. 211, Et 3 (punct de reper Clinica Biovet, primele 2 etaje), Sector 5, Bucuresti