Art terapeuti Phronetik®

 

  • ART TERAPEUTI PHRONETIK® – absolventi ai programului de 4 ani

ALBU Mihai

Pentru ca a fost dragoste la prima trasatura de penel, la prima acoperire cu pastel!

Contact
Telefon: 0744.236.205
E-mail: arte@expresive.ro
Cabinet: Bucuresti, bd. Dacia, pta. Romana.

art terapie

BURNETE-CANDEA Laura

Inca de mic copil am avut o dificultate in a ma exprima verbal. Iar cand spun asta ma refer la mine, cea din esenta, eu cea autentica -eram nesigura; asta nu inseamna ca nu vorbeam… ooo vorbeam mult, cu speranta ca poate, asa in debitul meu crescut, cumva, cineva “ma pescuieste” si pe mine si ma aseaza in fata mea. Ei bine acel cineva, pe care multa vreme il asteptam din exterior am fost eu; eu atunci cand am ales art terapia Phronetik.
Phronetik mi-a oferit contextul sa “vad” ca invatam din experiente, nu doar din propriile experiente cat si din ale semenilor nostrii. Trecutul ne sta la dispozitie cu toate informatiile pe care le contine. Mintea noastra si perceptia noastra sunt extinse in spatiu –si nu doar in interiorul creierului nostru ci si in lumea care ne inconjoara. Campul morfogenetic (forma+geneza); intr-un model unitar al lumii, toate lucrurile sunt conectate intre ele.

Contact
Telefon: 0753.356.248.
E-mail: burnetelaura@gmail.com / hello@art-nativ.ro
Cabinet: Sibiu, str. Tribunei.

website: http://art-nativ.ro, Facebook: http://www.facebook.com/artnativ/

art terapie

CIOBANU Raluca

“Arta nu este, întodeauna, despre lucruri frumoase. Este despre cine suntem, despre ce s-a întamplat cu noi si despre cum ne-a fost afectată viața.” spune Elizabeth Braun – artist. In sedintele de art terapie ajungem sa constientizam toate astea intr-un mod plin de acceptare si compasiune a tot ceea ce apare. Cu cine lucrez in sedintele de art terapie? Atat adultii care cauta raspunsuri la diverse situatii cat si cu copii pentru a dezvolta abilitati sanatoase de viata si a creste armoniosi. Lucrez cu drag cu copii cu nevoi speciale (tulburari din spectru autist, deficit de atentie si hiperactivitate, tulburari de comportament etc.)
Art Terapeut Phronetik, Consilier psihologic acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, Pedagog de recuperare.

Contact
Telefon: 0723.618.888
Cabinet: Bucuresti, bd. Magheru.

website: https://karamearttherapy.wordpress.com/

art terapie

DORDEA Ileana

Numele meu este Ileana.
Sunt psiholog cu specializare în art terapie Phronetik® și consilier vocațional, afiliat Asociației Consilierilor în Carieră – NBCC / SUA și dețin o diplomă CIDESCO / Elveția pe linie cosmetică, obținută în Germania.
Am 50 de ani și sunt căsătorită. Sunt pasionată de noțiunea de armonie în general, de estetică, natură, cei din jur îmi spun că uneori îmi mai bag nasul unde nu-mi fierbe oala și mai scap și câte o glumă nesarată, dar asta rămâne să o descoperi chiar tu.
Mă preocupă mult imaginea, de aceea îmi place să interacționez cu adolescenți și adulți care își caută punctul de echilibru al propriei lor prezențe, oriunde s-ar afla în viață.
Prin prisma pasiunii mele pentru psihologie, estetică, natură, am creat metoda SENS.ES pe care vreau să ți-o fac cunoscută și ție. Mai multe despre SENSE.ES
Mi-ar plăcea să aflu mai multe despre tine și să descoperim împreună lumea ta magică.
 
Contact
Telefon:
Mail: sens.es@cloud.com
Telefon: +40 729 190001 – Ro
(alternativ +49 179 7846383 – De)

Cabinet: bd. Dacia, pta Latina, Bucuresti.

art terapie

GHEARASĂMESCU (TOMOROGA) Anca

Cred ca atunci cand este dezordine pe masa de lucru din cabinetul de art terapie, inseamna ca s-a facut liniste in interior.

Cred in exprimarea prin arta, ca forma de limbaj simbolic, pentru ca face mai lin drumul catre identificarea, recunoasterea si integrarea emotiilor si, in final, creste starea de bine la nivel mental, emotional si fizic.

Sedinte individuale de art terapie pentru adulti:

Lucruri care par inexplicabile vor incepe sa capete un sens. Discursul simbolic, prin mijloacele specifice, faciliteaza exprimarea si integrarea starilor emotionale care iti sunt neclare prin intensitatea si complexitatea lor sau pentru care cuvintele sunt pur si simplu prea sarace.

Art terapia imbina terapia dialectica (conversationala), prin utilizarea metaforei si tehnicilor de imagerie, cu exprimarea non-verbala.

Sedinte individuale pentru copii si adolescenti:

Activitatea creativa este o experienta emotionala, iar materialele artistice pot fi cel mai bun aliat al copiilor si adolescentilor pentru a-i ajuta sa ne arate modul in care ei vad lumea exterioara si, mai important, sa ii ajute sa isi inteleaga lumea interioara.

Comunicarea verbala nu le ofera copiilor si adolescentilor flexibilitatea de care au nevoie pentru a arata modul in care vad lucrurile si traiesc evenimentele din viata lor (presiunea legata de performanta scolara, schimbari in cadrul familiei, dificultati de integrare sociala etc).

Limbajul vizual si simbolic – desen, pictura, modelaj in lut – le ofera ocazia de a procesa lumea si emotiile lor intr-un mod placut, deschis, flexibil, complex si senzorial.

Copiii si adolescenti isi pot crea si utiliza un limbaj al imaginilor, dand o forma imaginilor interioare prin lucrarile realizate. Afla cine sunt si ce doresc sa devina, isi descopara unicitatea.

Exprimarea creativa ajuta comunicarea, de asemenea, si atunci cand exista limitari la nivelul limbajului verbal. Culorile si materiale diferite pot lua locul cuvintelor.

Sunt art terapeut voluntar la Mia’s Children si am colaborat in programe de voluntariat la Magicamp, Ajungem Mari si Zi cu fapte bune (Asociatia Spitale Curate).

Contact
Telefon: 0722.638.220
E-mail: anca.tomoroga@gmail.com si ateliereartterapie@gmail.com
Cabinet: bd. Dacia, pta. Latina, Bucuresti.

art terapie

GURAN Ramona

Sunt artista si sustin de peste 5 ani, ateliere creative in care imbin si folosesc elemente de art-terapie Phronetik®, destinate copiilor dar si parintilor acestora. Am fondat Asociatia CredArt: pagina Facebook.

(Re)descopar pe zi ce trece, cat e de frumos sa fi copil, cu ce bucurie se traieste viata, cu reusitele  si cu nereusitele ei.

Cand doresc sa ma relaxez, ma retrag alaturi de cei 3 copii ai mei si impartasesc cu ei bucuria, joaca si viata fara griji!

Contact

Telefon: 0731.293.517

Email: guran.ramona@gmail.com
Cabinet: str. Mendeleev, piata Romana, Bucuresti.

art terapie

MALAHOV Liana
Contact:

Telefon: 0744318649,
Email: felicia_malahov@yahoo.com
Cabinet: str Iuliu Maniu, nr 47, Brașov.

art terapie

MURGU Maria

Contact

Telefon: 0723678205

Email: mariamurg@gmail.com
Cabinet: str. Mendeleev, piata Romana, Bucuresti.

art terapie

STOIAN Steluta

Sunt psiholog clinician și art-terapeut, lucrez în sesiuni individuale de art-terapie, cu adulți.

Folosesc art-terapia și în lucrul cu copii și adolescenți, pentru care am creat programul de dezvoltare personală, prin artă- JoinArt, iar în prezent colaborez cu Asociația Education Hub, în proiectul Edukind, dedicat educației emoționale în școlile de stat, și cu Academia de creativitate în proiectul Creative learning.
Prin întalnirea și lucrul art-terapeutic, încercăm să redobândim sentimentul propriei valori, atitudinea pozitivă și acceptarea de sine, relațiile afective cu ceilalți, și capacitatea de a acționa cu încredere, în forțele proprii.

Art-terapia este un instrument  puternic pentru descoperirea resurselor interioare și trezirea creativității individuale, iar scopul meu este de a ajuta oamenii să scoată la suprafață aceste resurse și să le poată folosi. Ceea ce aduce în plus arta în terapie, este posibilitatea de a exprima sentimentele, emoțiile și stările interioare prin crearea unor forme exterioare, vizibile, ceea ce asigură un proces de înțelegere și descoperire de sine și favorizează vindecarea emoțională.

Oricare ar fi problema  care afectează viața cuiva, prin intermediul procesului art-terapeutic este întotdeauna prezentă posibilitatea de rezolvare a situației și descoperire a unui nou sens.

Contact:

Telefon: 0723889897

e-mail: joinart@yahoo.com

Cabinet: Str. Mendeleev, pta. Romana, Bucuresti.

art terapie

ZUGRAVU Nicoleta

Mama fiind, din dorinta de a oferi copiilor un potential de viata extins, astfel incat sa paseasca cu incredere in viata am accesat majoritatea abordarilor si metodelor de parenting ceea ce mi-a oferit posibilitatea  ca dincolo de provocarile specifice rolului de “parinte”, sa ma pot bucura de alaturi de copii de satisfactiile oferite de o dezvoltare echilibrata si armonioasa. Insa cea mai valoroasa abordare a fost urmarirea parcursului dezvoltarii copiilor mei prin prisma desenelor pe care le-au creat astfel incat sa le inteleg mai bine trairile chiar dinainte de a invata sa vorbeasca. Pentru copii desenul, la fel ca si jocul, exprima viziunea autentica despre lume la un moment dat. Reprezinta primul limbaj, cel mai natural, relateaza cine sunt in present integrand trecutul si istoria personala, deoarece gesturile imi apartin si liniile exprimate pe foaie sunt expresia si traducerea momentana a existentei, a gandirii si interioritatii mele.

Desi la acel moment le-am inteles desenele doar intuitiv, mi-am dorit sa ajung la o intelegere mai profunda a simbolisticii desenului, sa invat limbajul imaginilor, sintaxa si gramatica lor, astfel incat sa-i pot sustine in dezvoltarea potentialului creativ indreptandu-mi astfel cautarile catre Art Terapia Phronetik®. 

Si pentru ca cel mai valoros instrument Art Terapeutic este propriul sine, darul Art terapiei  pentru mine a fost reantalnirea cu mine insami, intr-un spatiu atemporal, fara etichetari, fara judecata, fara asteptari, ceea ce-mi ofera acum posibilitatea sa pot crea si sustine un astfel de spatiu continator si hranitor in care oamenii se pot (re)descoperi in ritmul lor fiind sustinuti cu respect si fascinatie pentru unicitatea fiecaruia.

Unicitatea lumii interne si a limbajului fiecarui pacient, client, benificiar, determina necesitatea de a inventa un nou limbaj therapeutic pentru fiecare pacient, iar  Art terapia ofera aceasta libertatea de a evita tehnicile prefabricate, cele mai bune rezultate obtinandu-se atunci cand explorarea decurge spontan din situatia imediata. Tehnica este performanta cand emana din interactiunea unica dintre terapeut si client in spatiul de comuniune activa.

Prin exprimarea art terapeutica lumea emotionala este tradusa prin forme si culori, continand in acelasi timp si viziunea despre viata, despre ce e placut sau nu, entuziasmul, bucuriile dar si supararile, nelinistile si conflictele interioare. Exprimarea art terapeutica permite exteriorizarea impulsurilor sau a preaplinului emotional. In Art terapia Phronetik®, imaginea insasi este purtatoarea procesului cu toata diversitatea si profunzimea limbajului si a posibilitatilor sale.

Prin Art terapie invizibilul devine vizibil, pentru a fi acceptat, inteles, prelucrat si transformat. Toate formele create in cadrul relatiei terapeutice sunt intr-o anumita masura, manifestari ale inconstientului, purtand cu ele o poveste tainica si valoroasa.

Descoperirea Sinelui este o expeditie ce presupune curiozitate, explorare , cautare, aventura si desi calatoria ta este unica nu trebuie sa fie si solitara. Intr-un cadru sigur si securizant, fiind insotit de un Art Terapeut pregatit corespunzator, iti va fi mai clar cine esti  sau ti-ai dori sa fii, devii mai constient de sentimetele, emotiile si actiunile tale, poti gestiona optim situatiile prin care treci, faci alegeri mai bune pentru tine si vei interactiona mai sanatos cu ceilalti. Prin constientizarea propriului Sine iti va fi mai usor sa te accepti asa cum esti pentru ca apoi sa poti explora perspective noi, ceea ce iti confera putere, incredere, asumare si te va ajuta sa creezi ulterior ceea ce e mai bine pentru tine, si toate acestea iti maresc zona de confort intr-un mod organic, jucaus si relaxant in acelasi timp.

Le sunt extrem de RECUNOSCATOARE tuturor celor care au avut incredere si mi-au impartasit de-a lungul anilor, povestile lor. Curajul, deschiderea si reusitele lor mi-au fost sursa de inspiratie pentru a-mi  continua activitatea prin intermediul sedintelor individuale, a grupurilor de suport sau de dezvoltare personala, adresate pacinetilor din mediul clinic, copiilor, adolescentilor, tinerilor, adultilor aflati in procesul de dezvoltare personala celor care au nevoie de sustinere pentru a depasi perioadele dificile.

A te abandona culorilor si a le simti vibratia reprezinta o modalitate prin care poti transcende mentalul iti poti linisti mintea lasand pacea sa se instaleze in fiinta ta, creand astfel contextul pentru cresterea spirituala, experimentand frumusetea si bucuria existentei.

Sesiuni individuale de Art terapie Phronetik® pentru copii si adulți, Ateliere de Art terapie Phronetik®, Consiliere pentru dezvoltare personala prin mijloace creativ-expresive, Programe de parenting, Educaţie parentala, Consiliere parentala, Parentingul Parintilor eficace, Tehnici fundamentale de parenting, Parenting de la libertate la asumare, Joc si emoţii, Facilitare proces terapeutic Rescrie Povestea Nasterii®.

 

Contact

Telefon: 0733.546.151

Email: nicoleta.zugravu@seznam.cz
Cabinet: bd. Dacia, pta. Romana, Bucuresti

 

  • CONSILIERI IN ART TERAPIE PHRONETIK® – absolventi ai programului de 2 ani

GALES Antoaneta

După mai bine de 10 ani de investiție în dezvoltarea mea continuă, sunt pregătită să ofer întreaga mea atenție celor care au nevoie de susținere în cadrul procesului lor de creștere. Talentul meu cel mai mare este de a da celor din jurul meu curajul de a deveni cea mai bună variantă a lor.

Art-terapia Phronetik® este un proces prin care clientul dă formă unor lucruri pe care nu le poate exprima alfel. În fluxul care se generează, creația devine exprimarea. Prin observarea propriei creații (desen, pictură, colaj) clientul devine conștient de aspecte pe care altfel nu le-ar fi putut vedea. Rolul art-terapeutului este acela de a susține și de a întreba despre interpretarea clientului, întotdeauna clientul deține frâiele, se deschide și își asumă atâta cât își poate asuma. Art-terapeutul doar întreabă, înțelepciunea este a clientului, tot acolo și puterea de vindecare.

De multe ori clienții confundă art-terapia cu o probă de îndemânare la desen, pictură sau altă formă de exprimare vizuală. Doar că art-terapia este mult mai simplă, este despre conectarea cu sine, devine un moment în care starea prinde formă și culoare, iar gândurile și tumultul lor devin un zgomot îndepărtat. Îndemânarea la desen este irelevantă, contează doar disponibilitatea de a fi cu tine și pentru tine. Una dintre cele mai spectaculoase ședințe a fost aceea în care o clientă a ales să traseze linii simple de culoare încercând niște carioci. A fost apoi o discuție revelatoare despre ordinea lucrurilor și dorința de a le controla.

Sesiunile pe care le am împreună cu clienții pot fi de art-terapie, pot fi de coaching, sau pot fi o îmbinare a amândurora.

Contact:

Telefon: 0722347439

Cabinet Brașov: blvd. 15 Noiembrie 44, Centrul Fericirii