Efectele art terapiei

1093894_470595349703820_2143489345_o

Efectele art terapiei

Scopurile art terapiei variaza in functie de necesitatile individuale ale fiecarui client cu care un art terapeut lucreaza. Si, pe masura ce relatia terapeutica se dezvolta si evolueaza, aceste cerinte se pot modifica.

In practica, art terapia presupune atat procesul cat si rezultatul realizarii prin mijloace expresive a unei imagini, a unui produs (de la simple mazgaleli pana la imagini si produse mai sofisticate) in cadrul unei relatii terapeutice. Cadrul si relatia terapeutica faciliteaza exprimarea clientului, aparitia unor imagini si obiecte care sunt apoi explorate cu scopul precis de a cauta si gasi sensurile, deseori neconstientizate, pe care acestea le-ar putea avea pentru client. Odata constientizate si intelese aceste semnificatii ofera clientului o intelegere mai buna de sine, o noua perspectiva asupra situatei concrete de viata in care acesta „s-a blocat”. Aceasta intelegere determina o schimbare pozitiva si de durata a imagini despre sine si ceilalti, o imbunatatire a relatiilor personale si profesionale, a calitatii vietii in general.

(Re)contactarea si explorarea creativitatii ofera mijloacele de a gasi noi solutii, concrete sau simbolice, pentru tensiunile interioare si disocierile de care toate fiintele umane sufera, intr-o masura mai mare sau mai mica.

Mihai Albu

Safe Place : feel free to grow!®

www.safe-place.ro

A.R.T.E.

www.expresive.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.